Igen blev du lidt for fuld til firmafesten. Og der er en knivskarp kant imellem at være aftenens festlige indslag – og være den lidt for fulde, pinlige kollega.

At opleve alkoholafhængighed er et spørgsmål om definition: Hvornår er et alkoholforbrug så stort, at det bliver til et misbrug? Hvis du har fornemmelsen af, at du måske drikker lidt for meget lidt for tit – og måske lidt for meget i hverdagen – så læs videre her.

Alkoholafhængighed kan give mange problemer

For alkoholafhængighed er ikke bare problematisk i enkelte sociale sammenhænge. Hvis du fortsætter, bliver det værre og værre med tiden, og det slider ikke bare på dine sociale relationer, men også på din sundhed. Det kan simpelthen blive farligt for kroppen, hvis du ender med at misbruge alkohol.

Så hvis du fornemmer, at du har brug for hjælp til alkoholafhængighed – så gør noget ved det i dag. Opsøg den hjælp! Der findes professionelle, der gerne vil hjælpe dig, og som har hjulpet mange mennesker tilbage fra et liv med alkoholisme.

Få en hjælpende hånd til at komme videre

At få hjælp til at overkomme et alkoholmisbrug er en helt naturlig ting – det er ikke pinligt eller skamfuldt. Alkohol er en integreret del af de fleste danskeres hverdag – på godt og ondt. Alkohol har mange gode funktioner og egenskaber, men i og med at det bruges i de fleste sociale sammenhænge, kan det være svært at sige nej, hvis man bliver budt. Og hvis du ønsker at stoppe med et misbrug, er det et af de steder, hvor du bliver nødt til at starte.

Professionelle rådgivere er guld værd i den forbindelse. Du kan sammen med dem opbygge redskaber til at overkomme dit misbrug på en god og effektiv måde. Og også få værktøjskassen fyldt til, hvordan livet efter et misbrug kommer til at se ud.

Alkohol vil for altid være en del af dit liv efter et misbrug – det kommer du altid til at bære med dig, og uanset om du helt stopper med at drikke, eller du begrænser dit forbrug til et niveau, så du ikke laver skader på din krop.

Fortæl andre om dit problem

De professionelle rådgivere kan hjælpe dig, men det er også en god ide, hvis du – når du er klar til det – taler om dit misbrug med dine venner og din familie. De har været førstehåndsvidner, og det er en god ide at tale med dem om, hvordan det har påvirket dem. Og du kan fortælle om, hvordan du nu vil leve dit liv anderledes – uden misbrug.

På den måde kan du gøre dine nærmeste til alliancepartnere. Af en eller anden grund betyder de løfter, vi giver andre, mere end dem, vi giver os selv. Så dine nærmeste kan hjælpe dig med at holde fast.

Samtidig er der masser af netværk for mennesker, der har samme historie som dig – f.eks. Anonyme Alkoholikere. Det kan være en god ide at tale om dine problemer i en gruppe af mennesker, der kender dine tanker og følelser, fordi de selv har været der.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *